04-6987398 04-6987398
|
|

מדוע דורשים את נח לגנאי אם היה צדיק תמים בדורותיו? לא מצפים מאדם שיהיה צדיק בדורות של אחרים.

יש שדורשים את נח לגנאי ויש שדורשים לשבח ולא החליטו, שניהם נכונים. אם בדור כזה הוא צדיק, אז אין יותר ממנו, זה שבח גדול מאוד. תתארו לכם דור שכולם רשעים והוא עושה משהו שהוא שמע מאלוקים, בונה איזו תיבה מוזרה וכולם באים וצוחקים עליו כל היום ומבזים אותו.

אומרים לו: אם תעשה ככה, אנחנו נהרוג אותך לפני שתיכנס לתיבה והוא עומד בלחצים נוראים בדור שלם של מפלצות, הוא נשאר צדיק, אין יותר גדול מזה. בכל זאת אומרים שבדור של אברהם הוא לא היה נחשב צדיק כל כך גדול.

כתוב את האלוקים התהלך נח שהוא היה צריך סעד לתומכו ועל אברהם כתוב קום והתהלך לפני, אברהם אבינו הלך בלי תמיכה. יש אנשים שצריכים תמיכה בעבודת השם וזה היה נח, אבל אברהם אבינו לא. מי שדורש את נח לגנאי, זה לא ממש גנאי, אלא שבדור של אברהם הוא לא היה נחשב כזה צדיק.


 

אין עדיין תגובות.

היה הראשון לכתוב סקירה “מדוע דורשים את נח לגנאי אם היה צדיק תמים בדורותיו? לא מצפים מאדם שיהיה צדיק בדורות של אחרים.”

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עגלת קניות

אין מוצרים בסל הקניות.

לסדרות
ומסלולי לימוד באתר
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black
תפריט נגישות